Siden jeg var teenager, har min mor eller min moster bagt disse skønne safranboller til Lucia. De er blevet lidt af et must i december. Superlækre!
Så i dag tænkte jeg, jeg ville dele opskriften på disse godbidder med jer. Vi er holdt op med at bage “almindelige” Luciaboller, de her er de eneste rigtige. Når du først har prøvet dem, forstår du, hvad jeg mener!
Luciaboller med mandelmasse
Ovn 225 grader.
50 g gær
100 g smør
5 dl mælk
250 g kvark
1 gram safran
1 ½ dl sukker
½ tsk. salt
17 dl hvedemel
Aluminiumsforme, ca. 24-30 stk. (afhængig af hvor store boller, man ønsker)
Fyld:
4 spsk. blødt smør
100 g revet marcipan
1 æg
4 spsk. mandelflager
Sådan gør du:
Begynd med at smelte smørret. Tilsæt mælken og varm op til 37° (fingervarmt).
Smuldr gæren i en skål og hæld væsken (mælken og smørret) i. Rør, til gæren er opløst.
Tilsæt så kvark, safran, sukker, salt og det meste af melet. Ælt massen til en smidig dej.
Lad dejen hæve tildækket ca. 30 minutter.
Hæld dejen ud på en melet overflade og form den til ca. 24-30 boller. Læg dem i muffinsforme.
Rør mandelmassen og smørret sammen og lav en fordybning i hver bolle. Tryk den ønskede mængde af fyld ned i bollerne.
Lad dem hæve tildækket ca. 20 minutter.
Pensl bollerne med sammenpisket æg og strø mandelflager over.
Bages midt i ovnen cirka 8-10 minutter ved 225 grader.
Lad bollerne køle af på en bagerist.
Velbekomme!
Skriv et svar