
Ligesom jeg vil have sild og kötbullar juleaften, vil jeg også have duften af safran hele december. Jeg bager mine luciaboller, laver safrankarameller og nu min nye favorit – safran-chokoladekage! Den er perfekt at røre sammen, når der ikke rigtig er tid til luciaboller, men man har lyst til safran!
Safran-chokoladekage med tyttebærfløde
Ingredienser
100 g smør
100 g hvid chokolade
1 pose safran (0,5 g)
2 æg
2 dl sukker
1 tsk. vaniljesukker
2,5 dl hvedemel
Tyttebærfløde
2 dl piskefløde
1 dl tyttebær, mosede
Sådan gør du:
- Tænd for ovnen på 175 grader.
- Smelt smørret, træk kasserollen fra pladen, og tilsæt den hvide chokolade, så den langsomt smelter i smørret. Tilsæt safran.
- Pisk æg, sukker og vaniljesukker hvidt og luftigt.
- Tilsæt chokoladeblandingen, og rør, til det hele er blandet.
- Sigt hvedemelet i, og vend det forsigtigt i med en dejskraber.
- Hæld dejen i en smurt kageform på ca. 24 cm i diameter med aftagelig kant.
- Bages 15-20 minutter ved 175 grader.
- Lad kagen køle af, og stil den på køl, til den er helt kold.
- Lav tyttebærfløden ved at piske fløden til den ønskede konsistens. Bland tyttebær i lidt ad gangen, til den smager, som du ønsker.
Velbekomme!
Skriv et svar