Vild med tomater? Det vil jeg ikke påstå, jeg er, men det er dejligt både at dyrke og spise tomater. I dag får I en ny yndlingsopskrift med hjemmedyrkede tomater, som jeg faldt over for nogen tid siden. Lækkert, nemt og perfekt til en lun aften i drivhuset.
Denne opskrift passer perfekt, fordi jeg lige nu har masser af hjemmedyrkede tomater!
Burrata med tomater
Ingredienser:
500 gram tomater i mindre stykker (jeg blander forskellige typer)
2 fed hvidløg
100 gram burrata (eller almindelig mozzarella)
Olivenolie
Salt og peber
Ristet brød til servering
Evt. basilikum

Sådan gør du:
Del tomaterne i mindre stykker.
Læg et stykke bagepapir i en ovnfast form, fordel tomater og hvidløg i formen og giv dem et stort skvæt olivenolie.
Sæt fadet i ovnen (ved 200 grader), eller stil formen på grillen, til tomaterne er godt bagt og helt bløde. Det tager cirka 5-10 minutter afhængig af tomaternes størrelse.
Tag formen ud af ovnen, og tilføj burrata øverst, hvor den forsigtigt trækkes fra hinanden med en gaffel. Drys med salt og peber. Top det hele med lidt hakket, frisk basilikum.
Server med ristet brød.
Velbekomme!
Skriv et svar