
Det er noget med, at syrligheden møder det søde, farven og hele konsistensen, som gør, at jeg smelter lidt indvendigt, når jeg ser en gulerodskage. For en gulerodskage kan bare være utrolig trist og kedelig og…og…helt og aldeles vidunderlig! Jeg lover, at denne gulerodskage er det sidste. Bag den og nyd den i påsken!
Jeg laver ofte dobbelt portion, for så har jeg kage nok til hele påskeweekenden. For der er nok ikke noget bedre end at holde pause i havearbejdet og sætte sig i udestuen med kaffe og kage. Opskriften er til en enkelt portion, men du kan som sagt sagtens fordoble den og bage den i en bradepande.

Gulerodskage
Ingredienser:
3 æg
3 dl sukker
3 dl hvedemel
1 tsk. vaniljesukker
3 tsk. bagepulver
1 1/2 tsk. stødt kanel
1 tsk. stødt kardemomme
1/2 tsk. stødt ingefær
1 nip salt
1 1/2 dl solsikkeolie
4 1/2 dl revne gulerødder
Cream Cheese Frosting:
60 g blødt smør
4 dl flormelis
1 tsk. vaniljesukker
Skal fra 1 lime
100 g philadelphiaost
Sådan gør du:
- Sæt ovnen på 150 grader.
- Pisk æg og sukker hvidt og skummende.
- Bland alle de tørre ingredienser, og vend dem med æggeblandingen.
- Tilsæt solsikkeolie og revne gulerødder.
- Smør en kageform med aftagelig kant, og drys den med rasp. Fyld dejen i formen
- Bag midt i ovnen i cirka 55 minutter. Kontroller med en træpind, den må ikke være klistret.
- Tag kagen ud af ovnen, og lad den køle af.
Cream Cheese Frosting
- Pisk alle ingredienser cremede.
- Bred frostingen ud over kagen.
Jeg kan godt lide at dekorere min gulerodskage med stedmoderblomster. Det hører ligesom til, synes jeg. Det kan føre til en lille diskussion omkring spisebordet. For kan de spises? Selvfølgelig kan de det. Så brug dem til at dekorere kager og andet bagværk med eller som pynt i salater. Det ser utrolig flot ud.

Skriv et svar