Vil I lave noget nyt med hyldeblomsterne i år? Så prøv med en mousserende drik af de skønne blomster!
Jeg prøvede første gang for nogle år siden at lave en mousserende hyldeblomstdrik, og siden er det næsten mere reglen end undtagelsen. Resultatet svinger meget, nogle gange lykkes det, andre gange ikke. Men når det lykkes, smager det så godt, at det er flere mislykkede forsøg værd.
Mousserende hyldeblomstdrik
15 hyldeblomstklaser
2,5 dl sukker
1 spsk. hvidvinseddike eller æblecidereddike
2,25 l vand
1 økologisk citron
Sådan gør du:
Ryst blomsterklaserne fri for eventuelle insekter – skyl dem ikke!
Bland vand, sukker, vineddike og blomsterklaser i en spand eller stor skål. Skræl citronen med en kartoffelskræller, og tilsæt skrællen og saften af den halve citron i spanden/skålen. Lad det stå ved stuetemperatur i 1-2 dage, til gæringen starter. Der danner sig som regel en hinde på overfladen. Si derefter blandingen, hæld væsken på flasker og stil dem lidt køligere. Fyld ikke flaskerne helt op. Der går et par dage, inden man ser, at det begynder at boble i flaskerne. Når den proces starter, skal flaskerne i køleskabet. Lind lidt på proppen på flaskerne med jævne mellemrum for at undgå, at de eksploderer af trykket.
Tænk på:
Pluk ikke hyldeblomsterne lige efter, at det har regnet. Så er de gærsvampe, der sidder på blomsterne, nemlig skyllet væk, og gæringen kommer aldrig i gang.
Brug også kun økologisk citron, da de ikke-økologiske citroner er meget kraftigt sprøjtede og dræber de gærsvampe, der sidder naturligt på hyldeblomsterne.
Der er en vis alkoholprocent i denne mousserende drik, og jo længere du gemmer flaskerne, jo stærkere bliver den.
Man må være forberedt på, at det ikke altid lykkes at få de naturlige bobler, men det er også noget af charmen, synes jeg. Når det lykkes, smager det så meget bedre.
Held og lykke!
Skriv et svar