Endelig kan vi fråse i skønne krebs, for nu er krebsesæsonen over os! Jeg tror, at krebsegilder er endnu en tradition, der sidder dybt i mange mennesker. Præcis som vi svenskere på midsommeraftenen fejrer, at sommeren er kommet, synes jeg, at krebsegildet er en slags “tak for denne sommer-fest”. Man vrider det sidste ud af de skønne sommeraftener.
Man skal selvfølgelig dække op, og sidste år arrangerede jeg et skønt krebsegilde, da vi var ude at fotografere til dette års katalog. Så nu ville jeg vise jer, hvordan det blev, og give jer nogle tips
Først og fremmest vil jeg give jer det råd at bruge det, man senere skal spise, nemlig krebsene! De er så smukke i farven, så lad dem ikke ligge i et par kedelige skåle. Læg dem op på en kageopsats, og dekorer med lidt krondild eller andet grønt, så det bliver et fantastisk blikfang på bordet. Hvis man vil, kan man supplere med en enkel buket, her har jeg valgt smukke solsikker i sensommerfarver.
Jeg lavede også nogle meget enkle bordkort af lidt karton og en dymostrimmel, som jeg satte sammen med en klemme og igen dekorerede med krondild.
I loftet hængte jeg krebseguirlander og et par lyskæder op, meget effektfuldt og hyggeligt, når mørket falder på.
Fotograf Mette Ottosson.
Skriv et svar