Jeg er sikker på, at der er andre end mig, der har rabarber som en af favoritterne på denne årstid. Om sommeren gøder jeg dem omhyggeligt, så jeg får mange rabarbere til tærter, saft og skønne drikke.
For nogle år siden fandt jeg en virkelig god opskrift på rabarberkage med marcipanmasse på Farbror Gröns blog. Og den er bare superlækker! Både sprød på toppen og cremet indvendigt. Så hvis I vil bage noget virkelig godt med rabarber, kan jeg varmt anbefale kagen her.
Rabarberkage med sprød marcipanmasse
Ingredienser
100 g smør
2 dl sukker
2 æg
1½-2 dl hvedemel
1/2 tsk. bagepulver
100-150 g rabarber, gerne spæde stilke
1 tsk. kartoffelmel
100-150 g marcipanmasse
flormelis
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 175°. Smør en tærteform, gerne med aftagelige kanter, og strø sukker på. Smelt smørret i en kasserolle, tag den fra varmen, og rør sukker, æg, hvedemel og bagepulver i.
Bred dejen ud i tærteformen. Skær rabarberne ud i små stykker, og bland dem med kartoffelmelet. Læg dem på dejen i formen. Riv marcipanmassen groft over den ubagte kage.
Bag midt i ovnen i 25-30 min.
Sigt flormelis over kagen lige inden servering.
Jeg synes, det er bedst at servere vaniljeis til kagen, men en god vaniljesauce er også et godt bud.
Skriv et svar