
I dag vil jeg give jer opskriften på det, jeg tror må være verdens bedste svampesuppe. Kantarelsuppe. Jeg må helt klart sige, at jeg er afhængig af at plukke svampe på denne årstid. Der er få ting, som vækker et sådant begær og afhængighed i mig, jeg må bare plukke svampe!
Og så komme hjem med dem og rense dem (måske det mest kedelige job af alle), lave noget virkelig lækkert og nyde det i udestuen en efterårsdag. Det kan ikke blive bedre, helt utrolig skønt!

Jeg har altid været glad for suppe, og denne svampesuppe har jeg lavet i mange år. Den er superlækker og kan varieres på mange forskellige måder, med forskellige slags svampe og forskelligt tilbehør. Hvis du ikke selv er svampefanatiker, kan du udmærket bruge tørrede kantareller fra supermarkedet.
Svampesuppe med kantareller
Ca. 6-8 dl friske kantareller eller 2 dl tørrede
2 skalotteløg
5 dl grønsagsbouillon
4-5 dl fløde
1 spsk. soja
Salt
Peber
Evt. et stykke blåskimmelost (efter smag)
Frisk persille, hakket.
Sådan gør du:
Hvis du bruger tørrede kantareller, skal de lægges i blød cirka en halv time inden du begynder.
Pil og hak løgene. Svits løgene hurtigt i en kasserolle i lidt smør.
Tilsæt svampene, og lad dem svitse med lidt, så væsken koger væk.
Tilsæt bouillon og fløde, og krydr med salt og peber.
Kog op og lad det koge i ca. 15 minutter.
Blend suppen glat, og rør smuldret blåskimmelost og persille i. Smag til, og tilsæt evt. mere blåskimmelost.

Selvom du ikke elsker svampe, så spis aftensmaden i udestuen så længe, du overhovedet kan. Tag bare et par ekstra sokker på, tænd nogle levende lys, og nyd at kunne sidde ude lidt længere!
Herligt .
Herligt