Alting er i fuld vækst hjemme hos mig lige nu, og køkkenhaven er virkelig skøn og frodig. For et par år siden begyndte jeg at dyrke fennikel, og det er blevet en stor favorit. Jeg kan især godt lide at bruge den i fiskegryder, hvor den giver en virkelig lækker smag. Hvis I kan lide fennikel, så prøv også at grille den – det er helt vildt lækkert.

Men i dag får I min bedste opskrift på en sommerlig fiskegryde. Mængden på ingredienserne tager jeg altid lidt på slump, så husk at smage, smage og smage under tilberedningen!

Hannas fiskegryde
600 g fisk i stykker, jeg plejer at bruge fx torsk og laks.
1 kg rejer med skal
2 stk. fennikel
4 stk. kartofler
3 stk. gulerødder
2 stk. pastinakker
1 spsk. fennikelfrø
1 tsk. sambal oelek
5 dl pislefløde
5 dl vand
1 stk. fiskebouillonterning
2 spsk. tomatpuré
1 bundt dild
Sådan gør du:
Pil rejerne.
Skræl kartofler, gulerødder og pastinakker og skær dem i mundrette tern.
Skyl og skær fenniklen midt over. Skær den i tynde skiver.
Sauter kartofler, gulerødder, pastinakker, fennikel og fennikelfrø i smør i en stor gryde. Lad det sautere nogle minutter. Tilsæt derefter tomatpuré, bouillonterning, sambal oelek, fløde og vand. Lad det simre i 15-20 minutter, til rodfrugterne er møre.
Tilsæt fisken og lad den koge med i ca. 5 minutter, til den er klar. Hak dilden og tilsæt den og rejerne. Server straks, gerne sammen med en god aioli!
Velbekomme!
Skriv et svar