
Synes du ligesom jeg, at det ikke kun er sjovt at lave mad, men også at pynte den? Min have bugner jo af dekoration – i form af spiselige blomster. Så det gælder om at bruge dem nu, hvor udbuddet er størst.
”Alt, der ligger på tallerkenen, skal kunne spises” – Det ved jeg, en tv-kok engang har sagt i den bedste sendetid. Det var lige der, min interesse for at dyrke spiselige blomster startede. Tænk, at jeg i så mange år allerede har dyrket mange af de sorter, man faktisk kan spise, uden at ane noget om det. Jeg begyndte at plukke morgenfruer, stedmoderblomster og en hel del andre spiselige blomster for at eksperimentere med former og farver og pynte min mad med blomster.
Tips til spiselige sorter:
Tallerkensmækker, tagetes, morgenfrue, hjulkrone, lavendel, purløgsblomst og stedmoderblomst.
For det ser flot ud på spisebordet, når man har dekoreret salaten med tallerkensmækkere eller tagetes. Lagt stedmoderblomster på desserten eller jordbærblomster på smørrebrødet.

Er det ikke smukt?
Du skal primært bruge blomster, du selv har dyrket. Så ved du, at de er uden de sprøjtemidler, som mange købeblomster behandles med i dag.

Skriv et svar