Det er virkelig blomstertid nu! Fredagsbuketterne begynder at føles som et naturligt indslag i hjemmet igen efter et lille ophold i sommerens løb. Jeg plukker mange buketter i haven, og nogle gangs supplerer og blander jeg med købte blomster. I dag fortæller jeg om nogle kneb, som gør, at buketterne holder ekstra længe.

For selvfølgelig er det ærgerligt, når man har en skøn buket, som ikke holder mere end en dags tid. Men der er nogle kneb, man kan bruge derhjemme, så blomsterne får de bedste forudsætninger for at holde længe i vasen, og jeg kan love dig, at det har stor betydning!

- Sørg for at vasen er ren. Vask den med opvaskemiddel og varmt vand, hver gang den har været i brug.
- Brug kniv, når du snitter blomsterne, ikke saks.
- Sæt ikke blomsterne i direkte sollys, i nærheden af frugt eller ved et varmeapparat.
- Hæld næring i vandet.
Når buketten udelukkende består af blomster fra min egen have, er der ingen, der har lagt en lille pose med næring ved. Så må man lave sin egen, og jeg laver altid den her.

Opskrift på min egen snitblomstnæring
1 liter vand
2 spsk. eddike (helst 12%)
8-10 stykker sukker
Bland vand, eddike og sukker, og rør rundt, til sukkeret er opløst. Hvis du har blomster med hårde stilke som for eksempel syrener, så brug lidt flere stykker sukker.
Hæld derefter blandingen i vasen, og sæt buketten i. Du skal ikke fylde ekstra vand på.
Eddiken hjælper med at holde vandet rent og bakterievæksten nede, og sukkeret giver blomsterne næring.

Skriv et svar