
Man skal jo se det positive i tingene, ikke? Selvom det kan være svært, når pandemien et år mere spænder ben for påsken. Men det positive ved at man ikke kan være så meget hjemmefra er, at man i stedet kan bruge mere tid på at lave en flot borddækning til påske. Læs med og lad dig inspirere!
Jeg kan jo godt lide at arbejde efter filosofien med at “man tager, hvad man har”. I mit tilfælde havde jeg en masse lerpotter, som ligger og venter på at blive fyldt med diverse sommerblomster. Perfekte at bruge i min påskeborddækning.


For at lave en lidt mere pastelfarvet borddækning har jeg faktisk i år helt droppet det gule. Her er det i stedet rosa, lilla, turkis og grønt, der skal give påskestemning. Den bliver så fint! De blomster, jeg har valgt at arbejde med, er stedmoderblomster, vibeæg, rosmarin, timian og perlehyacinter. Fine blomster, som står længe hele foråret (dvs. også efter påske!)
Jeg har placeret potterne helt blandet, en stor potte ved siden af en lille, nogle højere ved siden af en lav osv. Og så er de smukke, gamle glasflasker også blevet sat op efter samme princip. Lidt blandet. For at lette dekorationen lidt og binde dugen sammen med arrangementet har jeg spredt lidt æg og fjer ud også. Æggene er de udpustede, som jeg gemmer fra år til år, men nogle gange har jeg faktisk lagt almindelige kogte æg ud. De kan sagtens ligge der en aften.

Når påsken er slut, har jeg mange fine potter med blomster, jeg kan sætte på trappen og på mit årstidsbord udenfor. Så får jeg blomster, jeg kan nyde meget mere og længere end den klassiske buket, som jeg ellers ville have stillet på påskebordet.


Vil du lade dig inspirere af andre fine påskeborde, jeg har dækket? Så se her, her eller her.
Skriv et svar